Tesztelek

Tudatos eszközhasználó emberek (homo utilitius practicus) naplója plusz egy nagy adag DIY és ami még belefér.

Friss topikok

  • GingirLy: Beszerezhetőek Moleskine noteszek itt is: www.renome.hu/hataridonaplo/ (2016.02.01. 14:15) Moleskine noteszek
  • Emene: @Sardaukar: Ennek szívből örülök! :D Már régóta tudom, hogy kinek mit szeretnék venni, csak időm... (2009.12.18. 13:36) Kinzo 44P3150 dekopírfűrész
  • phaidros: @lunanyuszi: az akkori trend szlogenje szerint "csak a halott indián a jó indián!" Hát így. Amúgy... (2009.09.06. 19:31) Bosch GBM 450 RE
  • Sardaukar: Nekem Voda-s szappan van, az eleve hosszabbítódrótos. Érdekes módon ahol a telefonom nem jó (pl. s... (2009.09.02. 09:36) Web 'n' Walk Stick

Bosch GBM 450 RE

2009.08.19. 12:52 - jegenyeartur

Címkék: szerszámgép

Gébéemm Ré, mint egy egyiptomi istenség papja, a szép név mögött azonban korunk profaintásának jeleként egy fúrógép rejlik. A Bosch profi szériájából került ki, és az érte fizetett magas árat hûséggel és meglepô rugalmassággal hálálja meg. A teljesség igénye nélkül eddig már használtam túlméretezett turmixgépként beton- és festék keverésre, számítógép összeszerelésre, fúrtam vele likat falba, betonba, vasba, járólapba, fába, kezembe, nadrágomba. A GBM betûinek feloldása megoldhatatlan feladat elé állít, de 450 Watt a teljesítménye, és REversible, tehát fordítható forgásirányú.

Gyerekkorban bármi, ami 90º-ban hajlik pontosan jó arra, hogy az ember pisztolyként lövöldözzön, fôként indiánokra. Az egykezes fúrók pedig kiválóak arra, hogy ezeket a korai -de lassan múló- szokásokat felelevenítsük: egy luk, és vissza a táskába. A fúró azonban nem annyira könnyû, hogy a csábító övcsipesz ellenére percek alatt ne lenne képes bármilyen ruhát lerángatni az emberrôl, úgyhogy inkább prérin utolsó golyójával vánszorgó tehenészlegény érzést ad, akinek már pisztolytáskája sincs. Az indító-szabályzó kapcsoló azonban akkor is ravasz, ha nincs kakas.

A ravasz tehát igen kellemesen reagál a nyomásra, egészen finoman benyomva akár alacsony menetemelkedésû csavarok behajtására is alkalmas, gyorsan meg pont olyan, amilyennek elvárnánk. Csavarozásra sajnos nem az igazi azonban, mert alacsony sebességnél is leadja a teljes nyomatékot, így egész gyorsan el lehet nyalni a csavar fejét ha az megakad.

A forgásirány-fordításért felelôs kapcsoló a ravasz felett van, egy kézzel át lehet rakni egyik irányból a másikba. Összességében kimondottan alkalmas egykezes munkára, nagyon könnyû, barátságosan lehet vele fej felett dolgozni, akrobatikusan létráról vagy éppen kitekert csuklóval szûk helyre bedugva. 

A tokmánya hagyományos háromtüskés és nagyon pontos, 0.3mm-es fúrószárat is szépen meg tudja fogni, de a 13-as szárat is megforgatta. Ennél nagyobb nem fér bele, bár van egy 15-ös fúrószáram, aminek a munkahelyemen esztergáltak 12-es befogórészt, és azzal is vidáman fúrt. A tokmánykulcsnak, ugyan van helye a betápkábel és a test találkozásánál, de valahogy erre a Bosch mérnökei nem fektettek hangsúlyt, igen könnyen kiesik belôle. Egy apró változtatással a test fröccsszerszámán el lehetne rejteni egy furatban az egészet, így azonban marad a keresgélés vagy alternatív helyek keresése. A másik lehetséges irány a tokmánykulcs szemmel ellátása, bármely barkácsoló két perc alatt összerak egy mellbimbópiercing-tokmánykulcs kombót, soha többet el nem válnak. 

Az ára borsos-boschos, ezelôtt 4 évvel került 29,000 forintba, de maximálisan megérte.

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr411321920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaidros 2009.08.19. 13:48:22

Na és most 15.000, asszem akkor a fémHyundai lefújva. Csak találni kell.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2009.09.06. 12:51:50

Indianokra lovoldozni? Ez nem szep, magyarazatot kovetelek.

jegenyeartur 2009.09.06. 13:14:49

Az indiánoknak íjanyila van, pisztolya a kóbojoknak. Indiánok nem pisztolyoznak, csak a kóbojok.

phaidros 2009.09.06. 19:31:46

@lunanyuszi: az akkori trend szlogenje szerint "csak a halott indián a jó indián!" Hát így.

Amúgy furcsa lehet indián kisgyerekkén indiánregényeket olvasni. Amikor rájön, hogy ő is az.


süti beállítások módosítása